Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Mijn spreekbeurt over een moestuin

 

 

 

Het is niet heel moeilijk om een moestuin te beginnen. Je begint met het zaaien van de zaadjes.

Omdat  Albert Heijn weer begonnen is met een moestuinspaaractie wil ik mijn spreekbeurt houden over het houden van een moestuin.

Het is niet heel moeilijk om een moestuin te beginnen. Je begint met het zaaien van de zaadjes…dat kunnen verschillende kruiden, fruit of groenten zijn. Gemakkelijk om te kweken zijn kruiden zoals tuinkers, die hoef je alleen een beetje water te geven. Dit jaar helpt het IVN je ook bij het onderhouden van je moestuin. Vrijwilligers van IVN kun je vragen stellen over het houden van een moestuin en als je denkt dat iets bijna mislukt kun je door tips het plantje toch nog redden.

Vorig jaar had ik ook meegedaan aan de  moestuinactie en dat vond ik heel leuk maar ik had er wel een beetje hulp bij nodig want alleen zaadjes in de grond doen, daarmee heb je nog geen moestuin. Je moet ook water geven, zorgen dat ze genoeg licht krijgen enzovoort.  Dit jaar gaat het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) kinderen helpen met het houden van een moestuin en ook workshops geven in winkels van Albert Heijn en lessen geven op basisscholen. Ik weet dat omdat mijn vader ook vrijwilligerswerk doet voor het IVN. Wij hebben thuis ook een moestuin en daar kunnen we zomers heel veel uit eten. Wij kweken thuis courgettes, pompoenen, boontjes en aardappelen, maar ook kruiden zoals rozemarijn, basilicum en munt.

Welke moestuin plantjes?
Bij de moestuintjes van AH hebben ze 20 moestuinplantjes uitgezocht die goed te kweken zijn voor kinderen, zoals  komkommer, cherrytomaatjes, sperziebonen, radijs, broccoli en basilicum.

Ik vind het heel leuk om een moestuintje te hebben want elke dat is er weer wat anders te ontdekken en je leert veel over de natuur.
Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een  organisatie die mensen bij de natuur betrekt. en ze willen jong en oud zélf laten beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen. Zodat  kinderen creatiever, slimmer en fitter worden. Ook organiseren ze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Tot en met juni kun je je vragen over moestuinieren aan IVN’ers stellen op de website van AH

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>