Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Spreekbeurt over kamperen

Mijn spreekbeurt gaat over kamperen.

Wij gaan elk jaar in de zomervakantie kamperen.

Hoe kun je kamperen?

Kamperen kun je op verschillende manieren doen.

  • wild kamperen
  • op een camping

Wild kamperen.

Wild kamperen doe je door zo maar ergens je tentje op te zetten, dus niet op een camping. Het voordeel is dat je zelf je plekje uit kunt zoeken in het bos of ergens op ene stuk land. Het nadeel is natuurlijk dat je helemaal geen wc of douche bij de hand hebt. Als je bijvoorbeeld een kanotocht van meerdere dagen maakt dan is het leuk om ergens midden in de wildernes je tentje op te zetten en dan ‘s morgens weer verder te varen.

Kamperen op de camping.

Er zijn verschillende soorten campings. Van heel eenvoudig tot super de luxe pretparken met 5 sterren. Op simpele campaings og boeren campings zijn meestal geen grote zwembaden met waterglijbanen of zo. Op de kleine campings kun je vaak gewoon lekker sporten met elkaar of lekker buiten spelen. Op hele grote campings wordt je vaak de hele dag beziggehouden met animatie programma’s. ‘s Avonds is er vaak disco, playback show of een voorstelling met zang en dans. Als je bijvoorbeeld in zuid Frankrijk op een camping staat dan wordt er ook vaak vanaf de camping van alles in de omgeving georganiseerd. Zo kun je vaak met de kano op pad of mountainbiken, absiles, raften… te veel om op te noemen.

Voorzieningen op de camping

Toiletgebouw

Hier vind je de toiletten en douches. Ook kun je hier meestal de afwas doen.

Receptie

Bij de receptie moet je je aanmelden als je komt en daar moet je ook betalen. Post wordt hier bezorgd en als je zelf een kaartje wilt versturen datn staat bij de recptie meestal de brievenbus.

Kampwinkel

Voor je dagelijkse boodschappen kun je in de kampwinkel terecht

Bar

Lekker een koel drankje op het terras of een heerlijk ijsje eten. De bar heeft het allemaal.

Sportveld

De meeste campaings hebben wel een simpel trapveldje maar op sommige grotere campings vind je ook tennisbanen, midgetgolf, basketball veld en soms zelfs een fietscross baan.

 

Zwembad.

Zwembaden zijn er in heel veel maten en soorten. Van heel kleine vierkante pierebadjes voor de kleintjes tot super grote subtropische zwembaden compleet met wildwaterbaan en glijbanen.

Tafeltennistafel

Op de meeste campings is altijd wel een tafeltennistafel waar je met alle kinderen op de camping veel plezier kunt hebben. Je zelfs wel met 15 kinderen tegelijk plezier hebben van 1 tafeltennistafel. Je moet dan een rondje om de tafel spelen waarbij je in een kring om de tafel loopt en steeds de volgende de bal moet slaan. Wie mist die valt af en uiteindelijk blijf je dan met z’n tweetjes over om de winnaar te bepalen.

Kamperen kun je op verschillende manieren doen.

  • huurtent
  • caravan
  • camper
  • chalet

Huurtent.

Je hoeft dan niet zelf een tent te hebben maar op de camping staat een tent voor je klaar. Bedden, koelkast, kooktoestel.. alles staat er al in en dat hoef je dus niet allemaal mee te slepen.

Caravan

De caravan moet je zelf naar de camping toe trekken met de  auto, tenzij je natuurlijk een huur caravan hebt die al op de camping klaar staat. In de caravan kun je slapen, wonen en eten. Ook is er vaak een klein toilet of douche maar dat hangt heel erg af van de grootte van de caravan.

Camper

Een camper is een soort caravan die vast zit op een auto. Je kunt er mee rijden vancamping naar camping en je hebt altijd je huisje bij je. Nadeel is dat je altijd al je campingspullen mee moet slepen ook als je een keer een dagje ergens naar toe wilt gaan vanaf de camping.

Chalet

Eigenlijk heeft dit weer minder met kamperen te maken omdat het eigelijk een ingericht huisje is op de camping. Maar omdat de huurchalets vaak wel op een camping staan heb je toch de gezelligheid van het kamperen.

Hoera: wij gaan binnenkort weer op vakantie naar de camping, ik vind het er altijd super gaaf!

Wij gaan zelf altijd met onze eigen tent. We hebben zo’n grote bungalow tent. Mijn vader en moeder zijn een paar uur bezig om hem op te zetten maar dan zijn ze ook helemaal klaar. Ondertussen gaan mijn zusje en ik altijd al lekker naar het zwembad op de camping.

Zijn er nog vragen?

Comments are closed.