Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Spreekbeurt over de Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten.

Mijn spreekbeurt over zorgverzekeringen. Iedereen in Nederland is volgens de Zorgverzekeringswet verplicht zich te verzekeren voor kosten van medische zorg, waaronder de huisarts, het ziekenhuis of medicijnen.

De zorgverzekeraars moeten iedereen die zich aanmeld voor een zorgverzekering aannemen als klant dat heet de acceptatieplicht. Dat betekent dat ze niemand voor het basispakket van de verzekering mogen weigeren, hoe oud, ziek of ongezond je ook bent. Na het afsluiten van een polis ben je verzekerd voor voorzieningen uit het basispakket.

Naast de basisverzekering die de gewone dingen zoals de kosten van de huisarts en medicijnen vergoed, hebben de zorgverzekeraars ook aanvullende verzekeringen. Als je meer wilt wilt verzekeren dan de zorg uit het basispakket dan kun je je daarvoor aanvullend verzekeren. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht. Als je dus een bepaalde ziekte hebt die alleen onder de aanvullende verzekering vergoed wordt dan kun je daarvoor geweigerd worden. Mijn opa heeft bijvoorbeeld een heel slecht gebit en kan dus geen tandarts verzekering krijgen.

Iedereen moet elke maand premie betalen voor de verzekering maar als je weinig geld krijgt van je baas dan kun je van de overheid een zorgtoeslag krijgen. Dit betekent dat de overheid een deel van de premie aan je terug betaalt. De aanvullende verzekeringen moet je altijd zelf betalen. De verschillende mogelijkheden van een aanvullende verzekering kun je vinden op de website van de verschillende zorgverzekeraars

In het basispakket van de zorgverzekering worden de volgende kosten vergoed:

  • geneeskundige zorg, waaronder zorg verleend door huisartsen, ziekenhuizen, medisch specialisten en verloskundigen;
  • geneesmiddelen;
  • ivf (reageerbuisbevruchtingen) tot drie behandelingen;
  • kraamzorg;
  • medische hulpmiddelen;
  • paramedische zorg: beperkt fysiotherapie/oefentherapie, logopedie, ergotherapie, dieetadvisering;
  • tandheelkundige zorg tot 22 jaar;
  • specialistische tandheelkunde en het kunstgebit;
  • ziekenhuisverblijf;
  • ziekenvervoer per ambulance en zittend vervoer

Ook is er een eigen risico, dit wordt elk jaar opnieuw bepaald.  Dit betekent dat je de eerste rekeningen eerst zelf moet betalen. Om hoeveel geld dat gaat kan elk jaar veranderen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>