Aardwetenschappen

Aardwetenschappen

Aardwetenschap is een verzamelnaam voor alle wetenschapsgebieden die zich bezighouden met alle dingen die er gebeuren met de aarde. Dit is heel belangrijk voor ons, want als we de aarde goed bestuderen kunnen we veel over onze planeet te weten komen. Als je aardwetenschap gaat studeren, leer je hoe de aarde ‘werkt’. Je leert dingen over de gebergte, gesteente, fossielen, mineralen, ijskappen, oceanen, rivieren, aardbevingen en vulkanen. Aardwetenschappen is een verzamelnaam van; geologie, fysische geografie, geo-milieuwetenschappen en geoarcheologie. Als je besluit om aardwetenschapper te worden kun je in de aardwetenschappen heel veel richtingen kiezen, net wat jou leuk lijkt.[ad#inline blok Google 300×250]

Geoloog

Een geoloog is een wetenschapper die zich dus bezig houdt met de aarde, vandaar dus aardwetenschap.  Diegene onderzoekt alles wat er gebeurt en heeft gebeurt met de aarde.

Opleiding Geoloog

Als je het geweldig lijkt om aardwetenschappen te gaan studeren naar de middelbare school, moet je je vwo diploma hebben gehaald. Je moet in je vakkenpakket ook 5 vakken hebben voor de verschillende richtingen. Dat zijn de vakken; Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Je kan aan verschillende universiteiten deze opleiding volgen, maar het gaat om welke school je het meest aanspreekt met z’n opleiding. De scholen zijn; Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Wageningen Universiteit en Technische Universiteit Delft.

Als je een opleiding aardwetenschappen gaat volgen begin je met een bachelor opleiding, je gaat dingen verkennen met de computer. Gaat in de grond onderzoeken en bekijkt sattelietbeelden. Tijdens je opleiding aardwetenschappen ga je bij heel veel bedrijven kijken en ga je nadenken over je toekomst. Wat wil je nou gaan doen in het tweede jaar? Ga je naar een bedrijf, of wil je juist de zee verkennen. Of lijkt je de atmosfeer leuk? Of wil je juist diep de grond in?

Als je dan aan je Master opleiding begint, ga je echt werken met waar jij je in het gespecialiseerd hebt. Bijvoorbeeld een geoloog bij olie- en gaswinningsbedrijven.