De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden

De Canarische eilanden horen bij Spanje en liggen voor de kust van Noordwest Afrika. Ze staan bekend om hun vulkanen en zwarte en witte zandstranden. Ook zijn de eilanden populaire vakantiebestemmingen, vanwege het heerlijke klimaat. Zowel in de zomer als in de winter zijn de temperaturen er aangenaam. Er bestaan in totaal 7 Canarische eilanden, die allemaal hun eigen charme hebben. Ik vertel je meer over deze eilanden en laat je ontdekken waarom je er zelf ook op vakantie zou moeten gaan.

Gran Canaria

Waarschijnlijk is Gran Canaria het meest bekende Canarische eiland. Misschien ben je er zelf ook wel eens geweest? Veel mensen gaan hier naartoe vanwege de mooie zandstranden. Maar ook de zwarte stranden hebben iets magisch. Verder liggen er op Gran Canaria veel bruisende badplaatsen. Dat zijn steden of dorpen die aan de zee liggen, met veel hotels en restaurants. Las Palmas is de hoofdstad van het eiland. Het is een sfeervolle plek met knusse straatjes, gezellige pleintjes en goede restaurants. In de winter kun je hier Carnaval vieren. Daarnaast staat Gran Canaria bekend om zijn uitgestrekte kustduinen. Deze liggen bij de gezellige badplaats Maspalomas. Dit is de perfecte bestemming om te verblijven tijdens je vakantie in Gran Canaria. Je kunt er naartoe vliegen vanuit Nederland zonder te hoeven overstappen. Rechtstreeks dus.

Tenerife

Ook Tenerife is een bekend vakantie eiland; het wordt druk bezocht door jong en oud. Vooral zijn mooie stranden aan de Costa Adeje zijn mooi. Dat is de kust van Tenerife. Maar ook gezellige badplaatsen en oude dorpjes zijn op dit eiland te vinden. Wil je graag wat drukte om je heen, dan kun je verblijven in bijvoorbeeld Playa de las Americas. Deze badplaats heeft een mooi strand, maar ook kun je er lekker uit eten gaan en in de avond ergens dansen. Wanneer je meer van de natuur houdt is een bezoek aan de Mount Teide leuk. Dit is de hoogste berg van Spanje en ook een vulkaan. Je kunt hier lekker wandelen en genieten van de rust. Bovendien kun je op Tenerife als de beste walvissen en dolfijnen spotten. Ook naar dit eiland kun je rechtstreeks vliegen vanuit Nederland.

Fuerteventura

Iedereen die van watersporten houd (zoals surfen, windsurfen of waterskiën), zal Fuerteventura een leuke bestemming vinden. Dat kan hier namelijk erg goed! Er zijn veel plekken waar je surfboards etc. kunt huren. En ook kun je op verschillende locaties lessen boeken wanneer je het nog niet zo goed kunt. Fuerteventura is het oudste Canarische eiland. Overal kom je steile kliffen en rotsen tegen. Daarnaast vindt je er veel rustige baaien en stranden, waar nog niet zoveel toeristen naartoe gaan. Het is dus het perfecte eiland om te ontspannen en te genieten van de natuur. Je vliegt hier rechtstreeks naartoe vanuit Amsterdam of Rotterdam.

Lanzarote

Dit is het 4e Canarische eiland en heeft net als de rest van de eilanden veel vulkanen. In 1730 zijn hier verschillende vulkaanuitbarstingen zijn geweest. Dat gebeurd wanneer de aarde open barst en er gesmolten stenen uit worden gespuugd. Het natuurpark Timanfaya is ontstaan door deze vulkaanuitbarstingen. Het lijkt hier net alsof je op de maan staat. Veel mensen gaan naar Lanzarote om deze plek te bekijken. Ook zijn er veel grotten te vinden op Lanzarote. Deze kunnen met een gids (iemand uit Lanzarote die de weg kent), worden bekeken. De badplaats Puerto del Carmen is de meest populaire bestemming om te verblijven. Dit is een mooie stad met wit geverfde huizen. Ook kun je hier goed duiken. Je vliegt er rechtstreeks naartoe vanuit Nederland in 4.5 uur.

La Palma

Wanneer je van sterren houd moet je op vakantie gaan naar het eiland La Palma. Je kunt hier namelijk veel sterren zien omdat de lucht er zo schoon en helder is. Dit komt doordat er strenge regels op La Palma zijn wat betreft milieuvervuiling. La Palma staat ook bekend om zijn mooie bossen en groene omgeving. Om te wandelen zit je hier op de juiste plek. Over het hele eiland liggen mooie wandelpaden verspreid. Die zijn te volgen via routebordjes. Om op La Palma te komen moet je eerst naar Gran Canaria of Tenerife vliegen. Vanuit daar kun je met een veerboot naar La Palma varen in  ongeveer 2 tot 4 uur.

La Gomera

De meeste van jullie zullen dit eiland waarschijnlijk niet kennen. Er gaan dan ook niet zoveel toeristen naar La Gomera toe. Dat komt omdat het eiland best moeilijk te bereiken is. Net als naar La Palma moet je eerst naar een ander eiland vliegen en de boottocht duurt nog langer. Toch is La Gomera een geweldige vakantiebestemming. Het lijkt hier alsof je terug gaat in de tijd. Dat komt omdat er niet veel is veranderd met vroeger. De mensen die er wonen leven nog steeds van hun eigen groenten en vlees en in de dorpjes en steden is het rustig. La Calera is een van de mooiste stadjes op het eiland. De witte huizen lijken uit een sprookje te komen en je kunt er lekker eten en drinken. Ook ligt er een prachtig natuurpark op La Gomera. Dit park heet Garajonay. Je kunt deze alleen bezoeken of met een gids.

El Hierro

Dit is het allerkleinste Canarische eiland. Maar toch is het een heerlijke plek om je vakantie te vieren. Net als La Gomera en La Palma is el Hierro wat moeilijker te bereiken. Hierdoor zijn er ook minder toeristen en is het er lekker rustig. Vooral voor oudere mensen en voor iedereen die van natuur en stilte houd is dit eiland dus top. Ook hier kun je heel goed sterren kijken. Je kunt daarvoor terecht bij speciale plekken die verschillende sterrenkijkers hebben neergezet. Wat ook heel bijzonder is aan el Hierro, is dat het eiland helemaal zelfvoorzienend is. Dat wil zeggen dat de inwoners zelf voor hun eigen producten zorgen, zoals eten, kleding etc. Ze verbouwen dus hun eigen groenten en fruit en hebben koeien of schapen voor de melk, het vlees en de wol. Ze zijn afhankelijk van andere mensen.

Tot zover alle Canarische eilanden. Welke van de 7 lijkt jou het leukst? Of heb je er al ooit een bezocht? Één ding is zeker: een vakantie naar deze eilanden is een feest voor iedereen!