Spreekbeurt over Cheerleading

spreekbeurt over cheerleading

Mijn spreekbeurt gaat over Cheerleading.

Cheerleading is een soort van dance en turnen met poms, Ik zit zelf in het selectie team van de cheerleaders van 4- life. Wij trainen bij fitnessclub Be-Active in Almere Haven. Ik train daar 3 keer in de week 2 keer Sport Aerobics en 1 keer Cheerleading. Verder turn ik ook twee keer per week. Ons cheerleader team treed op bij thuiswedstrijden van de Rico Astronauts (landskampioen Basketbal) Het oudere team van ons heten de Astronettes, deze treden elke thuiswedstrijd op. Wij de jeugd heten Astrokids en wij treden alleen op in het weekend, of als er een vroege wedstijd gespeeld wordt.

De geschiedenis van het Cheerleaden

Je vraagt je misschien af waar het cheerleaden vandaan komt. Het begon allemaal in ongeveer 1800, toen werd de eerste yell voorgedragen op een amerikaanse campus (een campus is een school in amerika, waar studenten ook wonen) Het eerst was het te zien tijdens een college football game. De eerste Yell was “RAY RAY RAY!!! TIGER TIGER, SIS SIS SIS !!! BOOM BOOM BOOM!!!! AAAAAAAAHHHHHHHH PRINCETON PRINCETON PRINCETON was geboren.

In 1882 nam Thomas Peebles, een student van de Priceton University de Yell en de sport American Football mee naar Minnesota. Het was op deze Campus dat het cheerleading werd georganiseerd. Grappig is wel dat cheerleading toen alleen door jongens werd gedaan. En alleen bestond uit Yells.

Het Cheerleading wat wij nu kunnen is begonnen bij Jonny Campbell. Bij een americam Football game begeleidde hij een groep met de Yell die nog steeds gebruikt wordt;  RAH RAH RAH, !!! SKU-U-MAR, HOO-RAH HOO-RAH VARSITY! VARSITY! MINN- E- SO- TA!!!!!!!!!

In 1920 kwamen de meisjes cheerleaders. In minnesota begonnen de cheerleaders met Gymnastiek bij hun Yells. De poms deden hun intreden in 1930. Ze waren van papier. De eerste cheerleadervereniging werd opgericht door Lawrens R. Herkimer. In Amerika beter bekend als “Herki” uit Dallas.

In de jaren vijftig werden er workshops (cursussen) georganiseerd, en een jaar of 10 later werd de vinyl pompon uitgevonden door Fred Gasthoff en geintroduceerd bij de international cheerleading foundation.

In de jaren zeventig was cheerleading niet meer alleen traditie bij American Football en Basketball. Maar begonnen cheerleaders ook de schoolsporten worstelen, zwemmen, en honkbal te promoten met hun Yell’s. In 1978 kwamen er kampioenschappen cheerleading. Het werd een serieuze actieve atletische sport met partnerstunts, Pyramides en ingewikkelde sprongen. In amerika is cheerleading nu ook een belangrijke sport. Alle amerikaanse meisjes doen er alles voor om bij het cheerleaderteam van hun school te horen.

Ook in nederland wordt cheerleading steeds bekender, dit komt door het team van de Amsterdam Admirals. Dit is een Amerikaans Football team. Zij komen uit de Amerikaanse AFN competitie. En hebben het cheerleading meegenomen.

Ik zelf ben bij ons cheerleading team begonnen toen mijn trainster Melanie Visser begon met het cheerleading voor jeugd. Dit is nu ongeveer een jaar geleden. In februari hebben wij opgetreden bij het basketball van de HARLEM GLOBETROTTERS. En in februari hebben wij ook een workshop gehad van de Chigago loveballs. Dit zijn de cheerleaders van het basketball team de Chigago Bulls. Het was een hele leuke dag. We hebben een poster van hun gekregen met hun handtekening. Verder hoop ik nog lang mee te mogen doen, en straks in de basis te staan van de Astronettes.

Wat zijn cheers

Cheers zijn een soort aanmoedigingen iedereen zegt bijna het zelfde

De meeste dingen die we zeggen zijn :1de naam van de club ( wij zegen rico )

                                                          2let’s go ricoh

                                                        3 defends

en iedereen heeft er een andere beweging bij .

wat zijn chens

 

chens zijn kleine dansjes de lerares verzint het meestal eerst moet

 je een tekst verzinnen die zijn meestal in het engels en

dan nog een dansje niet alle chens hebben er een dansje bij.

Deze spreekbeurt werd gemaakt door Aranka