Spreekbeurt over Engeland

Engeland

Deze spreekbeurt werd gemaakt door Anne.

Mijn hoofdstukken zijn:

  1. Inleiding
  2. Algemeen
  3. Londen
  4. Bezienswaardigheden
  5. Vragen

1. Inleiding

Ik doe mijn spreekbeurt over Engeland omdat ik het een leuk land vind en ik heb er ook familie wonen.

2. Algemeen

Engeland is een mooi land, ik heb er zelf ook familie wonen. Het is ook een groot land het zijn eigenlijk een paar landen en dat zijn: Schotland, Engeland, Noord-Ierland en Wales. Ze hebben allemaal andere vlaggen.. de vlag van noord-Ierland is gewoon de vlag van Ierland die heeft geen speciale vlag. Dit zijn de koningen en koninginnen van het verenigd koninkrijk .Zo hebben in het verenigd koninkrijk geen euro,s maar ponden ze zijn ook geen lid van de Europese unie want bij de Europese unie moet je, je aan een paar regels houden je moet je net zo gedragen als de andere landen, je moet euro,s hebben en nog een maar die weet ik niet. In Groot-Brittannië is ook harry potter opgenomen . Er is in heel veel verschillende plaatsen opgenomen. Heel Groot-Brittannië heeft 60.094.648 inwoners. Het Londen Eye is het grootste reuzenrad in de hele wereld maar daar vertel ik nog meer over in hoofdstuk 4 bezienswaardigheden. Ierland wordt ook wel het groene eiland genoemd. Het bekendste vervoer middel in Londen is de rode dubbeldekker. Het is ook raar wij in Nederland vinden engelse drop heel lekker en in Engeland kennen ze dat helemaal niet. Bekend zijn ook de beatles die mensen met die langen haren die waren de beste zangers van de wereld in de jaren60 . Een bekend film figuur is ook Harry potter maar ook Robin Hood.

3.Londen

Londen is de hoofdstad van het Verenigd koninkrijk door londen gaat ook de Thames

die rivier waar wel heel veel bruggen over staan. De Engelse taal is ook erg beroemd want heel veel kinderen leren jong al engels op school maar soms ook van hun ouders. Ze betalen met de pond niet van een pond vlees het geld de pond! Er rijden veel rode dubbeldekkers door de straten. Ook heel beroemd in Engeland zijn de zwart blauwe taxi’s.Overal in londen zijn metrostations te vinden met de metro kun je overal in londen komen.

In Londen woont natuurlijk ook de koningin bijna in elk land woont de koningin in de hoofdstad alleen bij ons is dat niet. De koningin woont in buckingham palace. In Londen zijn veel musicals te zien.

4.Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn hele mooie gebouwen.

Er zijn veel bekende gebouwen Zoals: buckingham palace is het gebouw waar de koningin woont En er zijn 660 zalen in het paleis waarin:

  • een bal kan gehouden worden.
  • postkantoor
  • bioscoop
  • zwembad
  • en een grote tuin van maar liefst 16 vierkante hectometer.

Het paleis heeft 300 man personeel!Buckingham Palace is gebouwd in 1703 en was bedoeld als stadswoning voor de hertog van Buckingham. Koning George de derde kocht het in 1762 voor £28.000 en veranderde het in het officieel paleis van het britse koningshuis.

Londen Eye

Het londen Eye is het wereldberoemde reuzenrad, dat komt door dat het het grootste reuzenrad ter wereld is. Het heeft namelijk een hoogte van 132,5 meter en het weegt 15.000 ton. Het Londen Eye duurt een half uur maar dan heb je ook wel heel mooi uitzicht over Londen. Als je helemaal bovenin bent kun je 13 voetbalstadions zien 36 bruggen over de Theems ,3 luchthavens en nog veel meer. De Londen Eye is het op drie na hoogste gebouw van Londen dat je in de top kunt bereiken.

De Sint Paul’s

De Sint Paul’s is een grote beroemde kathedraal. Maar bij de grote stadsbrand op 2 september 1666 is de kerk met 86 andere verwoest. Deze is later herbouwd. Je kunt de Sint Paul ook beklimmen alleen hij heeft 521 treden.

The Tower of Londen

The Tower of Londen was vroeger een gevangenis. Hier werden alle beroemde mensen die iets misdaan hadden veroordeeld en gevangen gezet. Bij speciale gelegenheden dragen de bewakers een 16e eeuws rood gouden kostuum maar meestal dragen ze gewone saaie donkerblauwe kleding.

Hier zie je de london bridge

Het British museum

Het Brits museum gaat niet over Groot-Brittannië maar over overblijfselen uit de oude Grieken en anderen culturen. Het museum is geopend in 1759 en het is de meest geliefde toeristen attractie van Londen. Het trekt zelfs meer bezoekers aan dan Madame tussaud.

5.vragen

Noem 3 bezienswaardigheden? Brits museum, Londen Eye, Sint Paul

Waar betalen ze mee? Engelse Ponden

Wat is de hoofdstad van het verenigd koninkrijk? Londen

Noem de stukken waar het verenigd koninkrijk in verdeeld is? Engeland, Schotland, Wales, Noord Ierland.

Dit was mijn spreekbeurt zijn er nog vragen?