Spreekbeurt over Graham Bell, de uitvinder van de telefoon.

telefoon.

Wie ben ik?

Ik ben Alexander Graham Bell en ik ben op 3 maart 1847 in Edinburgh,Schotland,geboren.
Ik had vroeger twee broers maar die zijn 1870 gestorven.Ik ben in 1877 getrouwd met Mabel Gardiner Hubbard, een van mijn dove studentes.Ik kreeg twee zoons en twee dochters,mijn twee zoons stierven kort na de geboorte,maar mijn twee dochters waren prachtig en ze hadden de namen Elsie May en Marian Daisy Bell gekregen.Ik stierf op m’n 75e (2 augustus 1922)en tijdens mijn begrafenis bleven alle telefoons in Noord Amerika stil. Mabel stierf 5 maanden later op 3 januari 1923.

Wat er vooraf ging aan de uitvinding….
Mijn ouders en voorouders zijn erg bezig met zaken zoals spraak en fonetiek.Ik heb in mijn geboorteplaats klassieke talen gestudeerd en later in Londen ook anatomie en fysiologie.Mijn vader(Alexander Melvill Bell) heeft mij een methode geleerd om doven te leren spreken.In het jaar 1871 ben ik samen met mijn ouders geëmigreerd naar de Verenigde Staten zodat ik daar als onderwijzer kon gaan werken,ik ging doofstommen de gebarentaal leren en dat was echt leuk werk!In 1873 werd ik hoogleraar in de spraakfilosofie.Hierna vond ik een techniek uit waardoor je door middel van elektrische stroomvariaties geluid kon overbrengen. Ik hoopte later met deze kennis een nieuw telegraaftoestel te maken die meerdere berichten tegelijkertijd kon versturen.Van een vader van een van z’n leerlingen kreeg ik het geld om meer onderzoek te doen terwijl ik ook hulp kreeg van Thomas Watson. Op 14 februari 1876 diende ik een patentaanvraag van de telefoon in. Hoewel er uit mijn eerste telefoon nog nauwlijks geluid kwam werd het patent op 7 maart toch toegekent. Drie dagen later sprak ik de nu nog bekende woorden in de telefoon naar Watson;
Mr. Watson,come here.I want to see you.

Wat gebeurde er na de uitvinding….
Nadat ik de telefoon had uitgevonden bleef ik niet stil zitten. Ik vond een primitieve vorm van airconditioning uit,ik speelde een belangrijke rol in de uitvinding van de grammofoonplaat.Ook vond ik de metaaldetector uit,een soort van ijzeren long en ik was erg belangrijk in de lucht en scheep vaart.

Een wereld zonder telefoon……

Een wereld zonder telefoon zou ik me bijna niet kunnen voorstellen. Je gebruikt bijna dagelijks een telefoon,mensen die ver weg wonen kan je anders niet zomaar iets vragen of zeggen,want dan zou je voor elk gesprek ergens naar toe moeten als diegene niet in de buurt woont. De telefoon is ook veilig,als er iets gebeurd kan je altijd iemand bereiken. Kortom,ik ben blij dat de telefoon is uitgevonden!

Deze spreekbeurt werd gemaakt door Romy.