Spreekbeurt over het boek Over van alles maar vooral over de liefde

Over van alles maar vooral over de liefde

Inleiding:

Deze spreekbeurt gaat over het boek: Over van alles maar vooral over de liefde. Het boek is geschreven door Tiny Fisscher. Ik heb het boek gekozen omdat ik het een heel leuk boek vindt, het is heel spannend. En als je begint met lezen kun je niet stoppen, zo leuk is het!!!

Over Tiny Fisscher:

Tiny haar volledige naam is: Catharina Geertruida Maria Fisscher. Ze is geboren op 11 juni 1958 in Castricum. Ze heeft blond haar, blauw groen grijze ogen en is 1 meter 63. Ze woont in Amsterdam. Ze heeft een man (Alex), een dochter en een hond. Ze houdt van schrijven, film’s kijken, lezen, wandelen en dagdromen. Tiny is niet alleen kinderboekenschrijfster, ze geeft ook bewegings lessen en ze schrijft boeken over fitness en gezondheid. Vroeger heeft ze nog meer beroepen gehad, zoals juf en schoonheidsspecialiste. De boeken die Tiny allemaal heeft geschreven zijn: Over van alles maar vooral over de liefde, Ontdekt, Beroemd, Show Time, Star beach, Kristal kinderen, Een droompaard voor Lika, City Girls, Loek de blindegeleidehond, Floep!, En dan was ik de prinses, En dan was ik de ridder, Ruby en de leeuw, Ruby en de verdwenen tovertak, Ik ben Liv, Liv vindt een schat, Minou tovert kikkers en Minou eet sommen.

Samenvatting:

Als de opa van Brid overlijdt, komt ze in een draaikolk van gebeurtenissen en gevoelens terecht. En dan blijkt ook nog iedereen geheimen te hebben: haar opa, haar vader, haar nicht, haar wiskundeleraar. En die geheimen hebben allemaal met de liefde te maken. Haar eigen geheimen probeert Brid verborgen te houden. Totdat opa haar nog na zijn dood op andere gedachten weet te brengen.

Wanneer de opa van Brid (14) overlijdt, gebeuren er veel dingen met haar. Ze rouwt om haar opa, ontdekt allerlei geheimen die binnen haar familie spelen, ze is verliefd op Menno en haar nichtje Mia duikt weer op. Brid heeft de gave dat ze aura’s kan zien, waardoor ze kan praten met haar overleden opa. Niemand weet dat. Haar nichtje Mia is de eerste aan wie ze dit durft te vertellen. Om haar gedachten en gevoelens te kunnen begrijpen, begint ze in een schrift te schrijven. Op dat schrift zet ze de titel: over van alles, en op het eind van het boek zet ze er nog wat bij…

Over het boek:

Het boek heeft 238 bladzijden, en 41 hoofdstukken. De hoofdpersonen in het boek zijn: Brid: een meisje die haar hoofd rustig krijgt door te gaan hardlopen, ze ziet lichtflitsen en hoort haar overleden opa. Emma: is de vriendin van Brid, houdt van breien want daar wordt zij juist heel rustig van. Opa de Lange: opa van Brid, is net overleden aan een hartaanval. Zijn vrouw was al overleden, en hij was weer getrouwd voor de kerk met oma Mies. Opa de Lange is gelovig. Menno: De jongen waar Brid verliefd op is, maar ze weet niet zeker of hij ook op haar is. Mia: de nicht van Brid. Zij ziet precies hetzelfde als Brid. Vroeger praatte zij met haar overleden oma (Oma de Lange). Brid en Mia kunnen goed met elkaar praten. Mia draag zwarte kleding (een soort gotic) en ze woont in Londen.

De uitgever van het boek is Moon. Het thema van dit boek draait alleen maar om Liefde. Het boek is vanaf ongeveer 14 jaar.

Slot

Ik hoop dat het een intresant boekverslag is geworden, en dat jullie het nu zo leuk vonden dat jullie het boek ook zelf gaan lezen. Het is echt een aanrader.

Gemaakt door: Kim