Spreekbeurt over honden puppys

Honden Puppys

Ik houd mijn spreekbeurt over honden puppys,

Een puppy is een jonge hond. Alle pasgeboren hondjes worden puppy genoemd. Er zijn heel veel verschillende hondenrassen zoals herdershonden, cockerspaniels, jack russels en nog veel meer. In het eerste jaar groeit een puppy heel veel. Wij hebben ook net een puppy, een Duits herdershondje en ze heet Noa. De eerste week dat ze bij ons was ging ze ’s nachts slapen in de bench. Dit vond ze eerst niet zo leuk en ze zat dan wel wat te piepen. Mijn moeder legde een warme kruik bij haar in de bench en toen ging het een stuk beter.

Ook gingen we een paar keer naar de dierenarts voor inentingen. Dit moet omdat je hond anders ziekten kan krijgen waar hij dood aan kan gaan. Een ziekte waarvoor je hond wordt ingeënt zijn: parvo dit is een gevaarlijke darminfectie, hondenziekten, leverziekten en kennelhoest.
Als je je puppy net hebt moet je hem nog van alles leren, zoals aan de riem lopen, borstelen en zindelijk worden. Om je hond zindelijk te maken moet je hem vaak uitlaten en elke keer als hij dan wat doen moet je zeggen: braaf of goedzo en een brokje geven. Zo weet je hond dat hij het goed doet. Na een poosje begrijpt je hond dat hij uitgelaten moet worden.

Puppy’s spelen ook heel graag met speelgoed, er is speciaal hondespeelgoed waarop ze lekker kunnen kauwen en bijvoorbeeld balletjes om mee te spelen. Een hondje heeft ook een melkgebit net als kinderen en gaat ook wisselen. Een puppy heeft 28 tandjes, een volwassen hond heeft er 42. Vanaf drie maanden begint een puppy te wisselen en na 7 maanden heeft de hond het volwassen gebit. Hier heb ik een tandje die ik gevonden heb van Noa.

Een puppy mag alleen speciaal hondevoer voor puppy’s hebben. Dit is belangrijk omdat een hondje anders te snel of te langzaam groeit. Een hond mag niet snoepen en een hond kan zelfs dood gaan als hij chocolade eet. Chocolade is dus heel schadelijk voor een hond. Ik wil als mijn puppy wat groter is graag met hem naar wedstrijden en misschien wordt hij wel de beste van Nederland, dat zou ik heel erg leuk vinden. Mijn puppy is nu nog niet zo groot maar ik ben al wel veel met mijn hond aan het oefenen. Mijn vader gaat met hem naar de puppytraining en hij leert mij ook hoe ik dingen kan aanleren zoals Zit en Af.

Dit was mijn spreekbeurt over Puppy’s