Inhoud
De dierenbescherming
Landelijke Inspectie Dienst
Dierenmishandeling
Dierenasielen
Welkom bij Kids for Animals
De Dierenbescherming
De dierenbescherming is al opgericht in 1864. Maar er was toen nog niet meteen een jeugdclub. Die ontstond 116 jaar later, in 1980. En in 1993, kregen wij onze naam.
Veel dieren leed ontstaat uit onwetendheid. Kids for Animals probeert daar wat aan te doen door heel veel over dieren en dierenverzorging te schrijven in het Kids for Animals Clubblad.
Wij hopen natuurlijk dat die goede voorbeelden door een heleboel kinderen worden nagevolgd.
Door het houden van acties en wedstrijden brengt Kids for Animals samen met een heleboel kinderen geld bij elkaar. Dat geld gaat direct naar allerlei opvangcentra, waar heel veel verschillende dieren worden verzorgd, zoals honden, katten, apen, beren, papegaaien, reptielen, zeehonden en noem maar op.
De Landelijke Inspectie Dienst
Bij de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming werken inspecteurs, die nagaan of de mensen wel goed voor hun dieren zorgen.
De inspecteur schrijft dingen op die hij met de dieren ziet gebeuren en waarvan hij na wil gaan of dat wel kan. Iedere inspecteur heeft een gedeelte van Nederland onder zijn hoede.
De inspecteur gaat vaak op pad na klachten van andere mensen over eventuele mishandeling van dieren. Daarnaast bezoekt de inspecteur ook veemarkten, dierentuinen, maneges en dierenpensions om te bekijken of de dieren goed worden behandeld.
Dierenmishandeling
Het komt helaas nog steeds voor dat volwassenen, maar ook kinderen, dieren onnodig pijn doen. Dat gebeurt vaak per ongeluk. Sommige mensen weten niet hoe ze met dieren moeten omgaan of hoe ze hen het beste moeten verzorgen. Uit onwetendheid nemen ze verkeerde beslissingen waardoor het dier pijn krijgt, gewond raakt of misschien zelfs doodgaat.
Soms doen mensen dieren expres pijn. Dat noemen we dierenmishandeling. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld zelf veel verdriet hebben en daar niet mee om kunnen gaan. Ze reageren hun eigen pijn en woede af op een dier. Dat is heel erg en die mensen moeten hulp krijgen van bijvoorbeeld een dokter. Anderen doen een dier pijn omdat ze in een vervelende bui zijn en ‘gewoon’ zin hebben om een dier te pesten of pijn te doen. Dit is geen normaal gedrag en moet voorkomen worden.
Kleine kinderen
Als je nog klein bent, heb je niet in de gaten dat een kat pijn heeft als je hem aan zijn staart trekt. Heb je ooit een baby vastgehouden die jou in je neus kneep of aan je haren trok? Dat kan flink pijn doen en dat is niet leuk. Toch weet je dat zo’n kindje dat niet expres doet. Je wordt niet boos op de baby want die weet niet beter. Een kat of hond die in zijn ogen wordt geprikt of op zijn kop wordt geslagen door een klein kind weet niet dat het een ongelukje is. Het voelt alleen de pijn en de schrik. Het is dan de taak van de ouders om het kind te leren voorzichtig met een dier om te gaan. Want dieren hebben ook gevoel!!!
Naar gevoel
Als je kinderen dieren ziet mishandelen, dan geeft je dat waarschijnlijk een naar gevoel. Het is niet leuk om iets te zien gebeuren dat niet door de beugel kan. En wat moet je dan doen? Je hoeft het in ieder geval niet normaal te vinden. Je mag best zeggen dat dat verkeerd is. Het helpt om er met je ouders over te praten. Of met je meester of juf op school. Zij kunnen naar je luisteren en misschien zelfs voorkomen dat het nog eens gebeurt. Je hoeft ook niet mee te doen met de mishandelaars. Het is zelfs stoerder om het niet te doen. Want weet je? Het is fijn om een goed voorbeeld te geven.