Spreekbeurt over Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Spreekbeurt Moeders voor Moeders

Ik doe vandaag mijn spreekbeurt over Moeders voor Moeders, omdat mijn moeder heeft meegedaan met Moeders voor Moeders toen ze zwanger was van mij.

Wat is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Vrouwen kunnen alleen meedoen met Moeders voor Moeders als ze tussen de zes en zestiende week zwanger zijn omdat er dan het meeste hCG hormoon in zit. Moeders voor Moeders bestaat al erg lang, namelijk sinds: 1931. Moeders voor Moeders hoort bij Schering-Plough. Dat is een bedrijf wat medicijnen maakt en onderzoek doet naar nieuwe medicijnen. Moeders voor Moeders zamelt in bijna het hele land urine in.

Wat is het hCG hormoon en waarom alleen in de zesde tot en met de zestiende week?

Wanneer vrouwen een kindje verwachten maakt hun lichaam het hCG hormoon aan. Een hormoon is een soort boodschapper, die via het bloed naar een plaats in het lichaam wordt vervoerd om daar zijn werk te doen. Het lichaam maakt verschillende hormonen aan die allemaal hun werk doen. Het hCG hormoon wordt alleen door het lichaam aangemaakt als iemand zwanger is. Dit hormoon is nodig om er voor te zorgen dat het kindje goed groeit in de buik van de moeder.

Het lichaam maakt heel veel hCG hormoon aan, maar in het begin is het kindje nog zo klein dat er hCG te veel is. En omdat het kindje niet zo veel nodig heeft plast de mama het hCG hormoon uit. Wanneer de moeder vier maanden zwanger is, is het kindje zo groot dat het al het groei hormoon nodig heeft. Dan plast de mama het hormoon niet meer uit, omdat het allemaal naar de baby gaat.

Waarom wil Moeders voor Moeders de plas inzamelen?

Moeders voor Moeders wil graag die plas hebben omdat zij daar een medicijn van kunnen maken. Dit medicijn is nodig voor vrouwen die wel graag een kindje willen maar het niet zo goed lukt om zwanger te raken. Daarom wil Moeders voor Moeders graag dat er heel veel vrouwen mee gaan doen met Moeders voor Moeders want dan kan er ook heel veel plas worden ingezameld. Wanneer Moeders voor Moeders de plas heeft ingezameld gaat het naar een fabriek. In de fabriek wordt het hCG hormoon uit de plas gehaald van zwangere vrouwen. Dat is erg moeilijk en duurt ook best wel lang. Wanneer het hormoon uit de plas is gehaald wordt er een medicijn van gemaakt. Dit medicijn heet: Pregnyl. Dit medicijn gaat naar de dokters en apotheken. Wanneer een vrouw , die graag een kindje wil maar niet zwanger kan raken dan kan ze dit medicijn bij de dokter halen. Het is niet zeker dat ze dan wel zwanger wordt maar de kans wordt wel een stuk groter.

Wat gebeurt er als iemand meedoet met Moeders voor Moeders?

Als iemand zwanger is en graag wil meedoen met Moeders voor Moeders is het dus erg belangrijk dat ze nog niet zo lang zwanger is! Dan is het kindje in de buik nog niet zo groot en plast ze erg veel groeihormoon uit! Als ze net een paar weken zwanger is kan ze al meedoen, namelijk vanaf zes weken! Als ze mee wil doen, moet de mama zich eerst aanmelden bij Moeders voor Moeders. Dit kan via de website: www.moedersvoormoeders.nl of ze kan bellen naar een telefoonnummer.

Informatrice Moeders voor Moeders

Wanneer ze zich heeft aangemeld bij Moeders voor Moeders komt er een informatrice van Moeders voor Moeders langs. Een informatrice probeert er voor te zorgen dat alle net zwangere vrouwen in haar omgeving mee gaan doen met Moeders voor Moeders. Ook gaat de informatrice langs bij de vrouwen die zich hebben aangemeld om alles uit te leggen. Er zijn ongeveer 130 informatrices in heel Nederland aan het werk voor Moeders voor Moeders. Wanneer de informatrice op bezoek komt, doet ze als eerste een testje om te kijken of de vrouw net zwanger is. Wanneer het testje aan geeft dat de vrouw zwanger is, dan kan ze mee doen! Vervolgens krijgt de vrouw van de informatrice twee kratten met daarin vier flessen. De vrouw heeft dan acht kratten om haar plas in te verzamelen. De verzamelde plas wordt elke week opgehaald door een chauffeur, maar het kan ook zijn dat ze de flessen moet weg brengen naar een plek in de buurt. Omdat ze meedoet, krijgt ze een cadeau van Moeders voor Moeders, ze kan kiezen uit verschillende cadeaus. Bijvoorbeeld een boek met veel informatie over de zwangerschap of een DVD. Wanneer ze erg lang mee doet, maximaal tien weken. Dan ontvangt ze een extra cadeau, een fotolijstje waar ze de echo in kan doen van de baby

Wat is een echo?

Een echo is een foto van de baby wanneer deze nog in de buik zit. Wanneer een vrouw zwanger is krijgt ze verschillende echo’s om te kijken of alles goed gaat met de baby. Van de echo wordt een foto gemaakt en deze kan in het lijstje gedaan worden. De mama kan natuurlijk ook een andere foto in het lijstje stoppen.