Nieuw voor je hond of kat: de huisdierenverzekering

Nieuw voor je hond of kat: de huisdierenverzekering

Wanneer mensen ziek zijn gaan zij naar een huisarts. Deze huisarts heeft een speciale opleiding gehad hoe hij zieke mensen moet behandelen. Helaas mag je geen gewonde of zieke huisdieren meenemen. Wanneer bijvoorbeeld je hond of kat pijn heeft ga je naar een dierenarts. Een dierenarts kan soms gelijk helpen. Hij knipt de nagels van een hond. Of hij haalt een vervelende teek uit de vacht van een kat. Helaas is het niet altijd zo simpel. In dat geval moet een huisdier blijven voor een operatie. Zo een operatie kan heel duur zijn. Het is mogelijke om een OHRA huisdierenverzekering af te sluiten. Hiermee spaar je iedere maand geld speciaal voor je huisdieren. Als je hond ziek wordt betaalt de OHRA huisdierenverzekering de operatie.

Opleiding dierenarts

Na de basisschool moet je naar het VWO. Op het VWO moet je zorgen dat je goed bent in de vakken natuurkunde en gezondheid. Als je geslaagd bent voor het VWO examen moet je naar de Universiteit van Utrecht. Dit is de enige school in Nederland waar je dierenarts kunt worden. Deze school duurt in totaal 6 jaar. In het vijfde en zesde jaar van deze school volg je co-schappen. Tijdens deze co-schappen moeten leerlingen meekijken hoe een echte dierenarts werkt. Als je een voldoende haalt voor je co-schappen dan ben je uiteindelijk een dierenarts.

Wanneer ben je een goede dierenarts

Een goede dierenarts moet natuurlijk goed met dieren kunnen omgaan. Wat ook heel belangrijk is dat je goed met mensen kunt praten. Een huisdier kan natuurlijk niet zeggen wat er pijn doet. De eigenaar weet vaak het beste wat de klachten zijn. Door goede vragen te stellen aan de eigenaar kun je snel achter de klachten van een huisdier komen.

Wat verdient een dierenarts

Voor iemand die lang op school heeft gezeten verdien je niet veel. Wanneer je dierenarts bent moet je vaak ’s avonds, in het weekend, of met de feestdagen werken. Vaak werkt een dierenarts niet voor het geld. Als een eigenaar van bijvoorbeeld een hond echt geen geld heeft dan is een goede dierenarts altijd wel bereid te helpen. De dierenarts zal hem wel een OHRA huisdierenverzekering aanraden.