Spreekbeurt over positiekleding

Mijn spreekbeurt gaat over positiekleding in de zwangerschap

Mijn mama is zwanger en mijn zusje en ik krijgen er een broertje bij. Dat is heel erg leuk. De zwangerschap van een vrouw duurt 40 weken en in die tijd wordt ze heel erg dik. De gewone kleren passen dan niet meer. Daarom is er speciale positiekleding. Ze noemen dit ook wel zwangerschapsmode. De positiekleding is bij de buik ruimer dan gewone kleren. Dat is zo gemaakt zodat de zwangere buik er precies goed in past. Bij sommige kleren zoals broeken zit er aan de voorkant een groot stuk elestiek. Je kunt positiebroeken kopen maar ook jurken en rokken. Er zijn winkels die shirts verkopen waarop grappige teksten staan gedrukt. Als je geen echte zwangerschapskleding wilt kopen dan kun je ook een buikband gebruiken. Een buikband is een stuk stof dat je over je gewonen kleren heen draagt. Ook op de buikband staat vaak iets grappigs of een leuke tekening.

Vrouwen dragen ook vaak positieondergoed, zwangerschapslingerie noemen ze dat. Die kun je ook handig gebruiken als je later je baby de borstgeeft.

Mooi dat er speciale kleding is want mijn moeder vindt het altijd leuk om zich mooi aan te kleden, nu kan ze dat ook in de zwangerschap doen.

Zijn er nog vragen?