Spreekbeurt over pringles

Pringles

Pringles – Once you pop you can`t stop

 1. Wat Pringles is.
 2. De smaken die er zijn.
 3. Hoe de Pringles worden gemaakt.
 4. Waar de Pringles in zitten.
 5. De landen waar ze Pringles verkopen.
 6. Waar je Pringles ziet.
 7. Actie`s die Pringles houdt.
 8. Procter & Gamble
 9. Ingrediënten & voedingswaarden
 10. Het logo en de slogan van Pringles
 11. Waar je Pringles kan kopen
 12. Hoe Pringles smaken

1. Wat Pringles is.

Pringles is chips, in een bepaalde vorm die altijd het zelfde is. Het is een ovaal maar dan in het midden van de chips in een streep naar beneden gedrukt.

2. De smaken die er zijn.

Original – of ook wel naturel, deze zit in de rode koker.

Paprika – Paprika is een van de meest gegeten soort van Pringles, deze zit in de oranjegele koker.

Sour Cream & Onion – de ui variant, deze zit in de groene koker.

Hot & Spicy – dit is de scherpste smaak van Pringles, deze zit in de zwarte koker met vlammen.

Cheese & Onion – hier zit kaas en ui in, deze zit in de donkergroene met gele koker.

Texas Barbecue Sauce – deze heeft de smaak van grill sauzen en spare ribs, deze zit in de paarse koker.

Salt & Vinegar – hier zit zout en azijn in, dit is een Engelse smaak, deze zit in de blauwe koker.

Dit zijn de smaken in Nederland. in bijvoorbeeld de Verenigde Staten zijn er veel meer smaken.

3. Hoe Pringles worden gemaakt.

Eerst worden aardappelen van zeer hoge kwaliteit geselecteerd. Da! n worden ze geschild en in stukjes gesneden. Daarna worden ze gekookt als dat gedaan is worden ze gepureerd. Daarna voegen ze nog plantaardige olie toe. Dan wordt het zachter. Als dat gedaan is worden ze gedroogd. Vervolgens wordt er nog maïsmeel, tarwezetmeel en suikers toegevoegd.

Het deeg wordt dan uitgerold en de vormen worden dan uitgesneden. Daarna worden de deeglapjes heel kort op een hele hoge temperatuur gebakken in plantaardige olie. Door dit speciale bakproces worden ze mooi glad, een mooie kleur en worden ze niet vet.

Na dat proces worden ze mooi op een rij geplaatst en kunnen ze gekruid worden.
Na het kruiden worden de Pringles in de koker geschoven en worden ze luchtdicht verpakt. Daar door zijn ze 15 maanden houdbaar.

4. Waar de Pringles in zitten.

De Pringles zitten in de beroemde koker. De koker van 200gram is 23cm hoog en heeft 8cm doorsnee. De koker van 50gram is 8,5cm in de lengte en heeft 8cm doorsnee. De kleur van de ko kers verschillen per smaak. De koker zelf is gemaakt van gedraaid karton, met binnenin een zilverachtige kleur. De onderkant is van metaal, de bovenkant is van plastic, met daar onder een soort van papieren eenmalige deksel.

5. De landen waar ze Pringles verkopen.

In Nederland verkopen ze natuurlijk Pringles maar ook in: Spanje, België, Rusland, Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Zuid-Korea en China en nog veel meer landen. In sommige landen zijn meer soorten verkrijgbaar dan in Nederland.

6. Waar je Pringles ziet.

Voor degene die GTST kijken is het misschien wel op gevallen. Je ziet dat ze Pringles eten, dat er in Scala Pringles staan. En dat altijd de naam Pringles goed zichtbaar is. Zoiets noem je sponsering.

7. Acties die Pringles houden.

Pringles houdt ook soms actie`s. Van 1 augustus tot en met 31 december hield Pringles ‘De Señor Pringles Look-a-Like wedstrijd’. Je moest je verkleden als een Spaanse ‘señor’. Met bijv. een dikke snor en een mooie strik. Hoe gekker het was hoe meer kans j! e had voor de hoofdprijs, dat waren 2 vliegtickets voor Barcelona. Ook was er Latin Pepper daar was geen speciale actie voor.

8. Procter & Gamble

Procter & Gamble is een bedrijf dat meer dan 300 artikelen maakt zoals: Pampers, Ariel, Head&Shoulders en natuurlijk Pringles. Bij P&G werken meer dan 100.000 mensen in meer dan 140 landen. In 1867 is P&G uitgegroeid tot een bedrijf die wereldwijd verkoopt.

9. Ingrediënten & voedingswaarden

Van de ‘normale’ Pringles.
Gedehydrateerde aardappelen, plantaardig vet, plantaardige olie, maïsmeel, tarwezetmeel, maltodextrine, emulgator: E471, zout en dextrose.

Per 100 gram:
Eiwitten: 4.5g
Koolhydraten: 48g
Waarvan suikers: 0.82g
Vetten: 38g
Waarvan verzadigde vetzuren:13g
Voedingsvezels: 3.5g
Natrium: 0.54g
10. Het logo en de slogan van Pringles
Een logo is een plaatje van een bedrijf of van iets anders. Van Pringles is het een gezicht van een simpel poppetje, met e en beetje haar, een dikke snor en een rode simpele strik. Daaronder de naam ‘Pringles’ met 3 gele strepen. Ook nog staat de naam van de smaak eronder.
Een slogan is een zin die bij iets hoort, bijv. bij een bedrijf. Pringles heeft ‘Once you pop you can `t stop’ als slogan gekozen. Dat is in het Nederlands ‘Als je er aan begint kan je niet meer stoppen’.

11. Waar je Pringles kan kopen

Je kunt de Pringles kopen in de meeste supermarkten zoals Albert Heijn en Konmar. Daar kun je de grote bussen van 200gram kopen. Soms kun je nog wel de 50gram Pringles in de supermarkt kopen maar meestal niet meer. Bij Kruidvat kun je wel de 50gram Pringles kopen, maar meestal niet de 200gram (ook nog wel bij andere winkels). De prijs van de 200gram Pringles is ongeveer 1,70 tot 1,80. Het schild per winkel hoeveel het kost. De prijs van 50gram Pringles is ongeveer 1,00. Ook hierbij schild het weer per winkel hoeveel het kost.

12. Hoe Pringles smaken

Hoe de Pringles smaken moet je zelf maar proeven. Want iedereen zegt dat het! iets anders smaakt, zoals bij Hot & Spicy vindt de een dat het scherp is en de ander vindt juist het tegenovergestelde.

Gemaakt door Nick