Spreekbeurt over Sporten op het strand

Sporten op het strand

Als je in de zomer lekker naar het strand gaat dan hoef je heus niet de hele dag alleen maar in de zon te liggen. Veel mensen doen dat wel maar ik vind daar niet zo veel aan. Het strand is eigenlijk ook 1 groot sportpark. Er zijn altijd wel mensen op het strand die met je willen sporten. Je kunt een aantal sporten in het water doen maar ook een aantal sporten op het strand zelf.

Op of in het water sporten

Balletje gooien.

Het is heel leuk met iemand anders met een tennisbal over te gooien terwijl je in het water staat. De bal zuigt het water op en wordt lekker nat waardoor het extra leuk wordt! Als je dat gespetter niet leuk vind kun je ook een gladde rubberen bal nemen natuurlijk, als je maar lekker door de golven naar de bal kunt duiken.

Snorkelen.

Met een snorkel kun je heerlijk dobberen op het wateroppervlak en ondertussen onder water kijken wat er allemaal te zien is. Je zie de visjes zwemmen en alle steentjes op de bodem, als het helder water is natuurlijk. Je moet bij het snorkelen wel altijd goed oppassen of er geen stroming is en dat je niet afdrijft. Vraag daarom je vader of moeder om je in de gaten te houden want je vergeet de tijd al snel.

Zwemmen.

Sport nummer 1 op het strand is natuurlijk zwammen, lekker met je broertje, zusje, vader of moeder in de golven van de branding plonzen of net iets verder in zee achter de branding gewoon zwemmen. Pas op voor de stroming want het kan soms moeilijk zijn weer terug aan de kust te komen. Als er een sterke branding is met hoge golven dan kun je het beste op een bewaakt stuk strand zwemmen zodat de strandwacht je kan vertellen of het veilig is om te zwemmen.

Beachbal

Met twee ronde plankjes en een klein balletje kun je eindeloos met z’n tweetjes dit leuke spel doen terwijl je in het water staat. Het geeft je verkoeling van het water als het heet is en tegelijkertijd ben je toch lekker aktief bezig. Een echte starnd topsport dus en een setje beachbal kost heel weinig.

bodyboard

Bodyboard surfen

Als je op een strand bent met een flinke branding dan is het cool om met een bodyboard (een soort klein surfplankje) door de golven te surfen. Je zwemt eerst met je boord door de golven een stukje naar de zee en gaat daar plat op je board liggen. De golven voeren je daarna terug naar het strand. Het kan bij hoge golven heel erg hard gaan en geloof me …dan doe je de hele dag niets anders zo gaaf is dat! De zuidwest kust van Frankrijk aan de golf van Biscaje is voor dit bodysurfen zeer geschikt omdat je daar hele hoge golven hebt.

Op het strand sporten.

Voetballen

Altijd leuk met wat andere kinderen, even een lekker balletje trappen, er moet wel voldoende ruimte zijn natuurlijk want op een vol strand maak je niet echt vrienden als je gaat voetballen.

Beachbal

Bij de sporten in het water heb ik het al verteld maar ook op het strand is het leuk om beachbal te spelen.

Badminton

Neem vooral je badminton racket mee naar he tstrand, er is altijd wel een plekte te vinden om je pluimpje over te slaan. Je hebt wel en redelijk windstille dag nodig want met wind is het weer een stuk minder leuk.

Wandelen.

Ja ook wandelen is sport hoor, kijk maar naar de Nijmeegse vierdaagse. Als je geen zin hebt in andere sporten is wandelen langs de waterlijn een leuke bezigheid om toch een beetje beweging te krijgen. Je kunt kijken naar wie er op het strand liggen of wat de mensen allemaal doen. Ook is het leuk om de vloedlijn af te speuren naar schelpen of iets dergelijks. Soms zijn er dingen aangespoeld die van een schip op zee overboord zijn gevallen… spannend… misschien vind je wel flessepost.

Beachvolleybal

Op veel bewaakte stranden is ook een beachvolley veld gemaakt. Er zijn altijd wel andere mensen te vinden om een partijtje te spelen. Het leuke aan beachvolley is dat je lekker in het zand kunt duiken naar de bal en andere mensen vinden het ook vaak leuk om naar te kijken dus toeschouwers heb je ook zo.

Zonnebrand

Voor ik het vergeet: smeer je goed in met zonnebrandcreme op het strand want vooral als je lekker bezig bent dan heb je helemaal niet door dat je verbrandt… dan is het de volgende dag helemaal niet meer zo leuk opeens als je rood als een kreeft bent en je hele lijf zeer doet. En het is ook nog eens heel ongezond om te vebranden omdat je er huidkanker van kunt krijgen.

Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?