Curaçao; paradijs in de Caribische Zee

Curaçao; paradijs in de Caribische Zee

Curaçao is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Nederlandse Antillen en ligt tussen Aruba en Bonaire in, net voor de Venezolaanse Kust. Het is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld.  Het heerlijke klimaat, de relaxte sfeer, de mooie stranden en de vriendelijke mensen garanderen een geweldig verblijf.

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is een bekende trekpleister op het eiland. Evenals beroemde stranden zoals de Grote en de Kleine Knip, het eilandje ‘Klein Curaçao’ en Mambo Beach, waar altijd feestjes te vinden zijn. Kortom: het is een geweldige plek voor jong en oud.

De geschiedenis van Curaçao

Curaçao heeft een rijke en diverse geschiedenis. En dit verklaard dan ook zijn internationale mix van culturen. De inwoners van het eiland beweren af ​​te stammen van meer dan 50 verschillende etnische achtergronden. En de moedertaal, Papiaments, is een creoolse mengeling van Nederlands, Portugees, Spaans, Engels, Frans, Afrikaans en de Arawak-indianen.

De strategische positie van Curaçao aan de voet van het Caribische gebied, heeft het tevens tot een belangrijk kruispunt voor de wereldwijde handel gemaakt. Het eiland is verbonden met tal van belangrijke personen en gebeurtenissen. Onder andere Amerigo Vespucci, Alonso de Ojeda, Peter Stuyvesant, de beruchte kapitein Bligh en Simon Bolivar, werden allemaal betrokken in het kleurrijke verleden van Curaçao.

Waarom is Curaçao zo populair?

Het is vooral de zon en de natuurlijke schoonheid die mensen naar Curaçao brengen. Het is er bijna altijd zonnig en de constante passaatwinden helpen het eiland koel te houden tijdens de warmste maanden.

Daarnaast herbergt Curaçao meer dan 35 verschillende stranden om uit te kiezen. Sommige beschut door torenhoge kliffen, sommige met diepe grotten en andere uitgestrekt met moderne faciliteiten. Veel mensen kiezen voor een all inclusive vakantie naar Curaçao.

Grote variëteit aan flora en fauna

Ook voor de actievelingen zijn er volop mogelijkheden om de natuurwonderen van het eiland van dichtbij te ervaren. Het Nationale onderwaterpark bijvoorbeeld, is een 20 kilometer lang beschermd koraalrif met veel attracties, voor zelfs de meest ervaren duikers. Dan is er nog Klein Curaçao, een klein onbewoond eiland voor de oostkust. En ook de flora en fauna in het Christoffel Park zijn geweldig voor natuurliefhebbers.

Shoppen en uitgaan

Curaçao is bovendien een geweldige plek voor koopjesjagers. Het belastingvrije winkelen zorgt voor goede deals voor het inslaan van onder andere sieraden, linnengoed en parfum. Tel bij dit alles de gezellige muziekfestivals, populaire discotheken en knusse bars op en het plaatje is compleet!

Lees ook alles over buureiland Aruba, dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De bevolking, de taal en het geloof op Curaçao

Curaçao telt ongeveer 150.000 inwoners. Vanwege zijn geschiedenis heeft de bevolking vele etnische achtergronden. De officiële talen van Curaçao zijn Nederlands en sinds 2007 de moedertaal Papiaments Dit is een Creoolse taal gebaseerd op Spaans en Portugees, met Nederlandse, Engelse en Afrikaanse invloeden. Naast de officiële talen spreken veel mensen ook Spaans en Engels.

Curaçao kent veel verschillende religies, die altijd vreedzaam naast elkaar hebben geleefd. Katholieken, Protestanten, Joden en Moslims hebben allemaal hun eigen gebedshuizen. Meer dan 80% van de bevolking is Katholiek; deze groep is voornamelijk van Afrikaanse afkomst.

Hopelijk ben je wat meer te weten gekomen over dit prachtige eiland in de Caribische Zee. Overweeg zeker eens een vakantie naar Curaçao!