Spreekbeurt over Boeken Lezen

Hallo

Mijn spreekbeurt gaat over “ Boeken lezen “

Ik hou heel veel van boeken lezen.

Mijn moeder heeft mij vertelt dat sinds ik een baby was las zij boeken voor mij. En dat vond ik heel erg leuk. Toen ik ouder werd begon ik zelf mijn boeken en verhaaltjes uit te kiezen die ik wou horen. Soms lagen mijn moeder en ik gezellig op bed, mijn mama met een boek en ik met een boek met leuke plaatjes omdat ik toen nog niet kon lezen. En dan ging ik haar verhaaltjes vertellen over de plaatjes in het boek.

Later toen ik kon lezen ging ik door met boeken lezen.

Het is gewoon heerlijk om boeken te lezen.

Boeken lezen is heel goed en belangrijk voor iedereen. Want je wordt intelligent en je begrijpt alles beter en je leert veel woordjes kennen en het is heel relaxend om een leuk boek te lezen. Ook door boeken lezen kun je beter je teksten en redactie sommen maken en ook beter lezen omdat je alles beter begrijpt.

Er zijn veel soorten boeken voor alle leeftijden en niveau’s ; zoals boeken van dieren, van mensen, van de natuur, van de wereld, boeken om manieren te leren, boeken om te kleuren en nog veel meer. Er zijn boeken met leuke plaatjes vooral voor kindertjes die nog niet kunnen lezen. Er zijn ook boeken met bijbelverhalen en ook griezelige boeken.

Er zijn ook tijdschriften, die zijn dunner en met veel plaatjes en propaganda’s en spelletjes en puzzels en verhaaltjes zoals Okki en Bobo.

Verder zijn er ook boeken met stripverhalen zoals Suske en Wiske en Donald Duck

Je kan boeken kopen bij een boekhandel, maar omdat de meeste boeken duur zijn is het beter boeken lenen bij de Openbare bibliotheek. Je kan lid worden van de Openbare bibliotheek en zo kan je boeken daar lenen of als je niet naar de bibliotheek kan gaan is er een bibliobus in alle wijken van Curaçao waar je ook boeken kan lenen. Ieder dag is een andere wijk aan de beurt. Daar krijg je boeken voor alle leeftijden en alle niveau’s. Maar je moet de boeken wel goed verzorgen; geen plaatjes eruit knippen of vuil maken zodat andere kinderen het ook kan lenen.

Verder wil ik jullie aanraden om veel boeken te lezen want je wordt intelligent en je leesniveau gaat zeker vooruit.

Ik wens jullie veel leesplezier.

Julienne Bernabela

Klas 4

Kolegio Chaya Willems