Spreekbeurt over mixers

Spreekbeurt over mixers

Deze spreekbeurt gaat over mixers. Daarmee bedoel ik dan niet de schuifjes die een DJ gebruikt om de liedjes aan elkaar te mixen, maar het keukenapparaat. De mixer is niet meer weg te denken uit de keuken. Dat komt ook omdat het een lange geschiedenis heeft. Het apparaat zag er echter lang niet altijd zo uit als nu. Bovendien zijn er nu heel veel verschillende soorten. Daar leer je alles over dankzij deze spreekbeurt. Zo weet je precies hoe het zit en waarvoor je de mixer gebruikt.

Geschiedenis van de mixer

Tegenwoordig kan je een staafmixer kopen en direct aan de slag. Dat was echter lang niet altijd zo. Voor 1885 moesten mensen met de hand mixen. Vanaf dit jaar veranderde dat toen Rufus M. Eastman de eerste mixer op de markt bracht. Deze werkte op waterkracht of elektriciteit. Langzaam maar zeker ontwikkelde de mixer zich verder, bijvoorbeeld tot de blender in 1922. Vanaf 1933 werden de eerste echte keukenmixers zoals we die nu kennen ontwikkeld. Die zijn steeds verder geïnnoveerd tot wat ze nu zijn. Ondertussen is er echter wel van alles gebeurd op andere gebieden.

Heel veel verschillende modellen

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende modellen mixers op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke keukenmixer op een voet. Die kan je dan met of zonder kom kopen. Ook kan je de handmixer gebruiken. Een variant op de keukenmixer die iedereen kent is de staafmixer. Die kan je dan weer net andere producten gebruiken als je wilt gaan mixen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog de blender, die vaak juist weer voor het mixen van drankjes en smoothies wordt gebruikt. Ook zijn er nog allerlei afwijkende vormen die veel minder bekend zijn. Er komen ook nog altijd nieuwe mixers bij op de markt.

Het gebruik van de mixer

Het is natuurlijk vooral belangrijk om te weten hoe je een mixer eigenlijk gebruikt. Dit doe je natuurlijk vooral om verschillende ingrediënten met elkaar te mengen. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om deeg te maken of om beslag te kloppen. Daarnaast wordt het echter ook gebruikt om ingrediënten klein te maken en dan te mengen. Denk aan hoe je met een blender stukjes fruit en groente klein kan maken en er op die manier een smoothie of een groentesoep van maakt. Daarom is de keukenmixer dus ook goed te gebruiken voor allerlei verschillende soorten taken in de keuken.

Heb je alle mixers nodig?

Het is niet zo dat in een keuken alle soorten mixers hoeven te staan. Al kan dit natuurlijk wel. In de meeste keukens vind je een grote mixer en een staafmixer terug. Daar kan je dan ook eigenlijk al het werk wel mee voor elkaar krijgen. Wie een echte keukenprins of -prinses is, kan daar dan bijvoorbeeld nog een blender aan toevoegen. Dit moet je echter vooral allemaal voor jezelf bepalen wanneer je een keuken gaat inrichten. Daarmee komen we aan het einde van deze spreekbeurt. Als je nog vragen hebt, dan kan je die nu aan me stellen.