Spreekbeurt over suppen

Spreekbeurt over suppen

Deze spreekbeurt gaat over suppen. Dit is een sport die je kan vergelijken met surfen, maar ook met varen in een kano. Je staat namelijk op een surfboard, maar gebruikt peddels om vooruit te komen. Vandaar het suppen, een samentrekking van surfen en peddelen. Je hebt niet veel nodig. Een sup board van Decathlon en een goede peddel zijn vaak al voldoende. Dat betekent niet dat er ook niks over te vertellen is. Over suppen is namelijk wel heel veel te leren als je er nog niets van weet.

Gemakkelijk mee beginnen

Een belangrijk voordeel van suppen is dat je er gemakkelijk mee kan beginnen. Als je een sup board voor beginners hebt, dan is dat al genoeg. Die leg je in het water en je kruipt erop. Je kan dan zelf beginnen met peddelen. Dat is natuurlijk anders dan bijvoorbeeld windsurfen of golfsurfen, waar je wind of golven voor nodig hebt. Daarom is suppen ook veel populairder geworden in de afgelopen jaren. Meer mensen zijn de voordelen gaan zien van het peddelen.

Meer dan een sport

Zoals voor veel moderne sporten geldt, zoals capoeira, is ook suppen veel meer dan gewoon een sport. Het is in dit geval ook een manier om voor transport over water te zorgen. Bovendien is het ook een manier om te ontspannen. Veel mensen zeggen dat ze er goed van tot rust komen wanneer ze lekker rustig op het water kunnen peddelen. Omdat er niet veel voor nodig is, is de drempel om eraan te beginnen heel laag. Alleen zijn de voordelen dus wel heel groot.

Elk water is geschikt

Het voordeel van suppen is dat het op alle soorten wateren kan. Je kan het in een rivier of op een meer doen. Zeker wanneer het water er wat rustiger is, kan je er gemakkelijk peddelen en er een leuke tijd beleven. Je kan het ook gewoon op zee doen. Alleen is het dan wel slim om goed op te passen dat je niet te ver uit de kust gaat. Het blijft natuurlijk wel een board en geen volledige boot waar je op staat. Dat is altijd slim om goed in de gaten te houden.

Lessen volgen bij scholen

Het suppen is steeds bekender geworden. Daarom kan je tegenwoordig ook op suples. Het is bij scholen mogelijk om te leren hoe het moet van mensen die er al heel goed in zijn. Daardoor kan je dus zelf ook sneller leren hoe het moet en kan je er eerder plezier in hebben. Na een tijdje kan je dan zelf het water op om lekker te suppen. Zorg dus wel dat je de vaardigheden leert, want daardoor kan je het alleen maar leuker maken. Je kan dit ook samen met vrienden doen.