Spreekbeurt over vibrators

Spreekbeurt over vibrators

Een vibrator is een seksspeeltje dat elektrische trillingen gebruikt voor stimulatie. Velen zijn ontworpen om specifieke delen van het lichaam te stimuleren, zoals de tepels, clitoris, de penis of het scrotum. Er zijn verschillende soorten vibrators op de markt:

Wandvibrators

Deze vibrators lijken een beetje op microfoons. Ze zijn massaal verschenen in tv-shows als Sex and the City, waar ze werden voorgesteld als must-have stimulators. Ze bieden meestal verschillende vibratiepatronen en snelheden voor externe stimulatie, inclusief stimulatie van de clitoris.

Bullet vibrators

Bullet vibrators zijn klein en compact en zorgen voor meer puntspecifieke stimulatie. Ze zijn over het algemeen gemakkelijker om mee te nemen op reis of om te combineren met andere seksspeeltjes.

Rabbit vibrators

Dit type vibrator heeft één kop voor interne stimulatie en een ander, kleiner gedeelte om de clitoris te stimuleren. Soms heeft dit kleinere hoofd opzetstukken die op konijnenoren lijken.

Luchtdrukvibrators

Deze seksspeeltjes gebruiken zuigkracht of pulsen gericht op de clitoris, in plaats van trillingen. Voor sommige mensen voelen luchtdrukvibrators als het krijgen van orale seks. Dit type sextoys is helemaal hip and happening tegenwoordig.

Hoe een vibrator te gebruiken

Wat voor jou goed voelt is persoonlijk, dus uiteindelijk bepaal jij op basis van jouw voorkeuren hoe je een vibrator gebruikt. Er zijn echter een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, vooral bij het kopen van je eerste vibrator:

Een wandvibrator gebruiken

Wandvibrators zijn ontworpen om buiten het lichaam te worden gebruikt, op erogene zones zoals de tepels, de clitoris en de binnenkant van de dijen.

Zodra je die gebieden hebt gevonden die je wilt stimuleren, verken je de verschillende vibratiepatronen en snelheden die beschikbaar zijn op je vibrator. Je kunt ook spelen met druk, waardoor de stimulatie meer of minder intens wordt.

Een Rabbit vibrator gebruiken

Het is verstandig om langzaam te beginnen en glijmiddel bij de hand te hebben, voor de eerste keer dat je een Rabbit vibrator gebruikt. Dit omdat dit type vibrators zijn ontworpen om de vagina of anus te penetreren (hoewel je ze zeker niet op die manier hoeft te gebruiken).

Een vibrator gebruiken met een partner

Vibrators kunnen een geweldige manier zijn om dingen op te fleuren tijdens seks met een partner. Mogelijk moet je experimenteren met verschillende soorten vibrators en verschillende geslachtsposities, om de juiste voor jullie te vinden.

Vibrerende cockrings zijn gemakkelijk te integreren in penetrerende seks met je partner, terwijl interne vibrators kunnen worden gebruikt als voorspel of G-spot stimulatie.

Meer informatie over vibrators? Op Singlesite.nl staan verschillende interessante artikelen over de beste exemplaren.

Een vibrator voor een man versus een vrouw

Mensen met mannelijke geslachtsorganen hebben over het algemeen andere erogene zones dan mensen met vrouwelijke geslachtsorganen. Dit betekent dat ze van een andere soort stimulatie houden. Toch komt veel hiervan neer op persoonlijke voorkeur, niet zozeer op het geslacht.

De meeste soorten vibrators kunnen zowel bij mannen als vrouwen gebruikt worden, alleen op verschillende manieren. Penetratievibrators zijn bijvoorbeeld geschikt voor zowel vaginale stimulatie als prostaatmassage, waarbij ze de vrouwelijke en mannelijke ‘G-spots’ raken.

Er zijn ook soorten vibrators die speciaal zijn ontworpen voor mannen. Deze omvatten vibrerende sleeves die rondom de penis gaan en vibrerende doppen die over de kop van de penis passen.

Waarom zou je een ​​vibrator gebruiken?

Sommige experts op het gebied van seksuele gezondheid beweren dat een vibrator veel meer is dan een seksspeeltje en veel voordelen biedt voor vrouwen en mannen.

Zo zagen mannen die vibrators gebruikten om de penis te stimuleren een verbetering in hun voortijdige zaadlozing. Gegevens suggereren ook dat mannen die vibrators gebruiken, meer geneigd zijn om testiculaire zelfonderzoeken uit te voeren.

Vibrators kunnen het daarnaast gemakkelijker maken voor vrouwen om een ​​orgasme te krijgen. Het gebruik van een vibrator is ook in verband gebracht met een hoger seksueel verlangen.

Hopelijk is het duidelijk geworden wat een vibrator precies is en hoe je dit seksspeeltje kunt gebruiken. Het zal je leven verrijken!