Spreekbeurt over Vliegtickets

Vliegtickets

Vliegtickets

Hallo allemaal, ik houd vandaag mijn spreekbeurt over vliegtickets. Waarom vliegtickets zullen jullie denken? Nou dat zal ik uitleggen.

Als je “vroeger” met het vliegtuig ging vliegen voor vakantie of als je op zakenreis moest dan had je eigenlijk weinig keus.

Er waren een aantal grote vliegmaatschappijen in de wereld en bij 1 van die maatschappijen kon je dan een vlucht “boeken” zo als dat heet. Met de komst van het internet is de concurentie tussen de verschillende maatschappijen enorm toegenomen. Dat komt vooral doordat er een groot aantal “prijsvechters” is bijgekomen.

Prijsvechters

Prijsvechters zijn vliegmaatschappijen die meestal hun tickets via het internet verkopen en dus geen dure reisburo’s of kantoren hebben. Ook de service aan boord is anders dan bij de grote luchtvaartmaatschappijen. Je krijgt misschien koffie aan boord maar dan heb je het ook wel gehad.

Weinig service dus maar wel voor een lage prijs vliegen naar je bestemming.

Maatschappijen

In Nederland kun je gebruik maken van een aantal goedkope maatschappijen. De bekendste zijn wel Easyjet en Ryanair.
Met Ryanair kun je in Nederland vliegen vanaf de vliegvelde Eindhoven en Maastricht. Met Easyjet vanaf Schiphol bij Amsterdam.

Prijzen en belastingen

Soms kun je voor een heel laagbedrag soms zelfs € 1,- een vlucht boeken. Er komen dan nog wel belastingen bij en daarmee loopt het dan vaak wel weer aardig op. Sinds 2 jaar zijn vliegmaatschappijen verplicht in hun advertenties voor lage prijzen de totaalprijs te noemen inclusief alle belastingen. Voor de passagiers is dat veel duidelijker en het is daarmee gemakkelijker de tarieven van de vliegmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Vliegtickets

Met de komst van het internet zijn er ook maatschappijen gekomen die zich hebben gespecialiseerd in het verkopen van vliegtickets zonder dat ze zelf vliegtuigen hebben. De bedrijven handelen in vliegitckets en verkopen de tickets aan de passagiers.

Voorbeelden hiervan zijn Vliegtickets.nl en Cheaptickets.nl. Je kunt op hun website eenvoudig je bestemming selecteren en op welke datum je wilt vliegen. Je krijgt dan overzichtelijk in beeld welke maatschappij op dat tijdstip de goedkoopste aanbieding heeft.

Veel plezier in het vliegtuig!

Zijn er nog vragen?

Deze spreekbeurt werd gemaakt door Yvonne