Geschiedenis van Acupunctuur

 

De betekenis van acupunctuur volgens het woordenboek is: oude Chinese, pijnstillende techniek, waarbij naalden op zeer bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden. Maar daar ga ik nog wat meer over vertellen. Het woord acupunctuur komt van het twee woorden: ‘’acu’’ wat naald betekent en ‘’punctura’’ wat voor steken staat. Acupunctuur is in het oosten, denk maar aan de landen China, Japan en Korea, een populaire geneeswijze. Het word al z’n 5000 jaar toegepast op mensen en dieren. Volgens de Chinezen gaat alles samen met twee oerkrachten: de Yin en de Yang.

 

Yin en Yang

Tekstvak: Volgens de Chinezen gaat alles samen met twee oerkrachten: de Yin en de Yang. 
Gezondheid betekent dat er evenwicht is tussen Yin en Yang en als die twee dus in evenwicht zijn ben je niet ziek. Zodra je ziek begint te worden betekent dat, dat er een van de twee krachten overheerst.

 

 

 

De Yang staat voor: de zon, de dag, boven, warm, mannelijk, hemel, actief, bewegend en dynamisch(waarin innerlijke beweging of bewogenheid overheerst).De Yin staat voor: de maan, de nacht, onder, koud, vrouwelijk, de aarde, stoffelijk, gestructureerd en materieel. De twee tegenpolen kunnen zonder elkaar niet bestaan. Als de Yin zorgt voor de winter, dan zorgt de Yang voor de zomer. Als de Yin zorgt voor de nacht, dan zorgt de Yang voor de dag. Ze houden elkaar dus in evenwicht.

 

De vijf elementen
Privacy Copyright Spreekbeurtenstartpagina.nl