Spreekbeurt over hout

Op eigen Houtje
In dit artikel leest u meer informatie over verschillende houtsoorten waarvan meubels worden gemaakt. Houten meubelen worden steeds populairder en steeds meer houtsoorten zijn beschikbaar.  In deze blogpost vindt u enkele feitjes over Eikenhout, Teakhout en Hardhout.

Eikenhout
Verreweg de meest voorkomende houtsoort is Eikenhout. Het hout van de Eik is sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken, naar bijvoorbeeld kasten op maat. Er zijn 3 groepen handelsgroepen in eikenhout:

Donker eiken is  geen aparte houtsoort.  De donkere kleur ontstaat door een ammoniak behandeling. Eiken kan ook een blauwige kleur krijgen wanneer deze in aanraking komt met ijzer.

Teakhout
Oorspronkelijk komt teakhout uit Zuidoost AziĆ«, maar tegenwoordig worden massaal teakhout plantages opgezet in de tropen. De beste kwaliteit  komt uit IndonesiĆ«.  Het is duurzaam hout dat erg sterk is.  Een ander voordeel aan teakhout is dat het zo goed als niet krimpt en tevens geen splinters geeft.
Een teakboom kan tussen de 30 tot 40 meter hoog worden.  Teakhout wordt vaak gebruikt om meubels van te produceren. Teakhout zit vol met olie waardoor het hout zacht aanvoelt.  Deze houtsoort kan wel last krijgen van schimmels en termieten.

Hardhout
Hardhout is afkomstig van Loofbomen. Het hout is weersbestendig en heeft een levensduur van minstens 25 jaar. Hardhout is zeer veerkrachtig waardoor de toepassingsmogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn.
Binnen het hardhout heb je nog allerlei soorten hardhout die afkomstig van verschillende (loof)bomen.
Kortom wanneer je houtproducten gaat kopen laat je dan goed informeren over het soort hout en de mogelijkheden. Uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk dat het er mooi uitziet!
Privacy Copyright Spreekbeurtenstartpagina.nl