Hans Teeuwen

Hans teeuwen is geboren op 3 maart 1967 in het dorpje Budel, een dorpje hier in Brabant op de grens van Limburg en België. Zijn vader was sportleraar en zijn moeder speelde piano en zong in het kerkkoor. Hij heeft als opleiding de mavo gedaan, De havo heeft hij geprobeerd maar is niet gelukt. Na de havo heeft hij niet veel gedaan en in 1988 is hij begonnen aan de opleiding drama aan de hogeschool Eindhoven, die opleiding heeft hij afgesloten in 1991. Verder heeft hij in zijn studententijd kleine rolletjes gespeeld zoals in: 'Hoge bomen wind','Winnie the Pooh', en een klein rolletje in de film 'Hartslag' van de VARA. Daarbij speelde hij veel piano en toneel. Maar voor zijn ontwikkeling als cabaretier had hij het meest aan de improvisatie-voorstellingen. Tijdens het eindexamenproject ontmoette hij Roland Smeenk.
Roland was een straatmuzikant. Teeuwen en Smeenk besloten samen een cabaretduo te vormen. Zij deden in 1991 mee met de Camaretten en wonnen deze ook met de show Heist. Van dit korte programma hebben ze een avondvullend programma gemaakt en wilden in het hele land gaan optreden, maar jammer genoeg is Roland Smeenk in een auto-ongeluk omgekomen. Dit was nog voordat ze hun try-outs van Heist afgerond hadden. Een korte tijd daarna overleed nog een vriend van Hans. Na deze rampen besefte Hans dat het nog niet zo gemakkelijk is om staande te blijven. Na de herdenkingsavond van Smeenk treedt Hans weer op en merkt dat hij ondertussen uit het diepe dal is geklommen en besluit om verder te gaan met o! ptreden, alleen dan in zijn eentje.
Daarna zijn de twee programma's Hard & Zielig (1994 tot 1995) en Met Een Breierdeck (1995 tot 1997) uitgekomen. In oktober '97 zou zijn nieuwe show in première gaan, maar Hans had daar nog te weinig materiaal voor en werd dus uitgesteld.Toen Teeuwen niet meer op het podium stond kwamen er verschillende roddels op de wereld. Hans Teeuwen is verslaafd aan de heroïne, Hans Teeuwen zit in een psychiatrische inrichting en zou daar voor de rest van zijn leven blijven. Later zei men ook nog dat Teeuwen overleden was. Deze roddels zijn waarschijnlijk totstand gekomen bij het Eindhovens Dagblad.Onder de titel 'Hans Teeuwen probeert' heeft Hans, na die periode van afwezigheid op de podia, en serie weekvoorstellingen in het Betty Asfalt Complex gegeven. Tegenwoordig is Teeuwen weer aan het try-outen met zijn show Trui. Binnenkort gaat is de première van zijn show. Daarbij speelt hij, samen met zijn vriendin Kooten, nog een hoofdrol in de film !
Jezus Is Een Palestijn een film van Lodewijk Crijns. &nb! sp; Verder heeft Hans nog aan andere activiteiten meegedaan, zoals De Mannen Van De Radio (samen met Pieter Bouwman en later ook Theo Maassen), Een Heerlijk Avondje, een aflevering van Debiteuren en Crediteuren (Hans speelde de 'goede' Sint) ook heeft Teeuwen opgetreden voor Amnestie International Gala in 1994.

Overzicht theatershows:

Hard en Zielig (1994)

Nadat Smeenk stierf en Teeuwen solo ging kwam het programma Hard en Zielig uit. Hij heeft het onder anderen over de Bijbel, vogelverschrikker Kiekerjan en Garibaldi. Rare typetjes behoren ook tot deze show, evenals enkele gevoelige liedjes. Erg leuk is Guido, met zijn kijk op de mooie dingen van het leven. Stil nou even!!!

Met een breierdeck (1997)

'Here we go again' was de openingsact van dit programma, en zo was het ook. Even energiek als in het vorige programma ging hij er weer tegenaan. Ditmaal met ontroerende verhalen als 'Iris' maa! r ook met 'poppenkast met Bertje en Henk', een poppenkastscene, waar hij zijn publiek flink in de zeik zet.

Trui (2000)

Trui is de langverwachte comeback van Teeuwen.
Hij neemt op eigen wijze het publiek in de maling, danst, bidt en lacht.
Hij laat ons weten graag badmeester te willen zijn, een hekel te hebben aan clowns, opgewonden te raken van Peter Pan en hij vertelt ons over zijn vader. Ook het ongebruikelijke einde is leuk.

De Mannen van de Radio [1995 - 2000]

De Mannen van de Radio. Dit zijn leuke sketches op de VPRO-radio, door Hans Teeuwen samen met Pieter Bouwman en Theo Maassen gemaakt. Ze Hebben dan zogenaamde intervieuws etc. De mannen van de radio is niet bij zo'n heel groot publiek bekend.

Programma's van Hans Teeuwen:
-Heist (1992) - met Roland Smeenk
- Hard & Zielig (1994)
- Met een Breierdeck (1996)
- Trui (19! 99)
- Poelmo, slaaf van het zuiden - met Pieter Bouwman en Gummbah (okt-nov 2000)
- Dat dan weer wel (werktitel) Werkvoorstellingen in Betty Asfalt Complex (okt-dec 2000)

 

Wat maakt Hans Teeuwen dan zo goed?

- Acteerwerk

 

26%

 

- Hoe hij het publiek meeneemt in z'n show

 

13%

 

- Zijn diversiteit (liedjes, typetjes, verhalen, ed)

 

61%

 

Waar Hans Teeuwen nu mee bezig is!

Natuurlijk zijn veel uitspraken van Jezus Christus min of meer belangrijk geweest.
Natuurlijk waren de toespraken van Mahatma Ghandi niet voor niets.
Maar vergeleken bij de boodschap die Hans Teeuwen uitdraagt, kunnen we hen kletsmajoors noemen.

Ga kijken naar 'Dat dan weer wel', de vierde solovoorstelling van Hans Teeuwen.
Teeuwen speelde eind 2000 een aantal werkvoorstellingen in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Sinds januari 2001 is hij op tournee door het land met try-outs.

Dit was de spreekbeurt Ik had er een 8,4 voor!!
Privacy Copyright Spreekbeurtenstartpagina.nl