Webwinkels, hoe en wat

 

Inleiding
Mijn spreekbeurt gaat over webwinkels. Ik heb het onderwerp webwinkels genomen omdat mijn broer een aantal webwinkels heeft in iphone oortjes en hoesjes. Hij heeft mij veel verteld over webwinkels.
Webwinkels zijn online internet winkels zoals waarschijnlijk veel van jullie weten. Nu is het normaal om op het internet spullen te kopen en thuis te laten bezorgen. Nog geen 30 jaar zouden ze ons uitlachen. Want hoe je het ook bekijkt, webwinkels zijn echt prachtig. Op het internet word inmiddels zo’n beetje alles verkocht wat ook in winkels worden verkocht. Ik ga jullie vertellen hoe webwinkels in stand zijn gekomen.


Het internet
De eerste stap naar webwinkels was het internet, dat ook nog niet zo heel lang bestaat. Mijn opa heeft bijvoorbeeld niet eens internet. Ik kan het al niet meer wegdenken. Het internet is in 1957 voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse defensie tijdens de koude oorlog. Daarna heeft het een grote en lange ontwikkeling doorgemaakt wat je hier kan zien.


Eerste online betaling
De volgende stap naar webwinkels zijn online betalingen. De eerste online transactie is gedaan in 1979 door Michael Aldrich. Hij is grondzetter van webwinkels en het online shoppen, want door online transacties is het mogelijk geworden te betalen op het internet en dus ook producten aan te bieden op het internet. Het transactie systeem was voor zowel door bedrijven als de consument te gebruiken. De eerste website die bezoekers de mogelijkheid gaf te  betalen op het internet was Thompsons Holidays, een reisorganisatie.
Webwinkels of webshops hebben grote ontwikkelingen meegemaakt de afgelopen 30 jaar. Als je webshops van nu vergelijkt met webshops van vroeger, zul je niet begrijpen dat mensen ooit op die site wat durfde te kopen. Het ziet er namelijk zo onbetrouwbaar uit terwijl het nu tot op de puntjes er aantrekkelijk uit moet zien. De webwinkel markt is enorm gegroeid en is nog altijd een van de meeste opkomende markten. Nu is er bijna geen winkel te bedenken die geen webwinkel erbij heeft.


Online webwinkels
Er zijn webwinkels op het internet die miljoenen verdienen op het internet. De uitschieters zijn bol.com en zalando.nl, deze zijn vaak in het nieuws. Maar er zijn webshops in alle soorten en maten die elk iets anders verkopen. De webwinkel van Babytjes.nl is bijvoorbeeld gespecialiseerd in allemaal producten die met zwangerschap en baby's te maken hebben.

Echter is wel een groot deel van de webshops niet meer in werking. Deze zijn ooit is opgezet, maar als het niet genoeg bleek op te leveren zijn eigenaren er maar mee gestopt. De webshop houden ze dan online terwijl er eigenlijk niets aan wordt gedaan.


Hoe maak je zelf een webwinkel?
Een webwinkel maken kan op verschillende manieren en hoeft niet moeilijk te zijn. De moeilijke manier is zelf met codes te werken en een webwinkel op te bouwen. Dit is erg lastig en hier moet je programmeer kennis voor hebben. De makkelijke manier is om met een webwinkel softwares te werken. Deze maken het al een stuk makkelijker een webwinkel te bouwen. Een voorbeeld van een webwinkel software is Magento. Je kunt het vergelijken met het bouwen van een huis. Als je een huis steen voor steen bouwt, is het net als een webshop bouwen met codes. Met een software als Magento is het als een huis bouwen met hele muren, waardoor je alleen de muren hoeft te plaatsen om het huis te bouwen.
Het bouwen van webwinkel kan nog simpeler dan met een webwinkel softwares als Magento. Dit is voor velen nog te moeilijk, daarvoor heb je kant en klare webwinkel softwares. Een voorbeeld hiervan is Seoshop.nl, hiermee heeft mijn broer zijn webshops gebouwd. Als we het weer vergelijken met een huis kun je het zien als een huis die alleen nog ingericht moet worden. Dus de vergelijking die ik maak:
-Codes – Steen voor steen een huis bouwen
-Webwinkel software – Met muren een huis bouwen
-Kant en klare webwinkel software – Alleen het huis inrichten
Dit was mijn spreekbeurt.
Privacy Copyright Spreekbeurtenstartpagina.nl