Spreekbeurt over te dik zijn en afvallen

afvallen

Spreekbeurt over te dik zijn en afvallen,

Beste allemaal zoals jullie misschien allemaal wel weten ben ik te dik. Vorige week hebben mijn moeder en ik besloten dat we daar wat aan gaan doen en daarom houd ik vandaag ook mijn spreekbeurt over te dik zijn. Als je dik bent is dat helemaal niet leuk. Je kunt je moeilijk bewegen en je wordt ook vaak uitgelachen. Eigenlijk wil ik ook helemaal niet dik zijn maar ik hou ook erg van lekker eten en snoepen.

Ik ben te dik, wat ga ik er aan doen?

Ik ga vanaf vandaag meer aan sport doen en ik hoop dat jullie me vanaf nu ook mee laten doen met voetballen in de pauze. Ik heb nog niet veel conditie maar ik hoop dat dat steeds beter gaat worden. Ook mag ik niet meer snoepen, hopelijk willen jullie dus voor mij geen lekkere hapjes meer meenemen in de pauze en als er getrakteerd word voor een verjaardag.

Gezond eten

Vanaf vorige week ben ik begonnen met gezond eten. Ook ontbijten want daar had ik eerst geen tijd voor maar nu staat het ontbijr voor me klaar en ik vind het best lekker om ’s morgens met een ontbijt te beginnen. Tussen de middag eet ik gewoon brood met pindakaas en halvajam en karnemelk en ’s avonds gewoon lekker warm eten maar ik mag maar 1 keer opscheppen.

Hoe kun je uitrekenen of je te dik bent?

Je kunt je BMI berekenen en als je BMI boven de 25 is dan heb je overgewicht en is het verstandig om af te vallen. Ik ben 13 jaar en 1,60 en ik weeg 75 kg. Ik heb een BMI van 29 dat is te zwaar voor mijn lengte en leeftijd.

Obese

Ik heb naar het programma Obese gekeken en zag daar dat volwassenen te dik waren en bijna niks konden. Ik wil echt niet zo dik worden en daarom hoop ik dat het lukt om af te vallen. Obese betekend overgewicht.

Fitnesscentrum

Misschien ga ik ook naar het fitnesscentrum om af te vallen. Omdat ze daar ook veel apparaten hebben die je in de winter kunt gebruiken, dan hoef je niet steeds buiten te sporten in de kou. Dit weten mijn moeder en ik nog niet zeker.

Vragen

Hebben jullie nog goede ideeen om af te vallen? Wie wil af en toe met mij voetballen of andere sporten doen?

Dit was mijn spreekbeurt over te dik zijn en afvallen