Spreekbeurt over Teddyberen

Teddyberen

Teddyberen

Er zijn teddyberen in alle soorten maten en kleuren.

Antieke teddyberen, trouw teddyberen, teddyberen met een muilkorf, teddyberen o die op school ziten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ga nu een paar dingen vertellenn over de teddybeer.

Geschiedenis van de teddybeer:

De naam teddybeer komt van theodore teddy rooseveld de bekende amerikaanse president hij hield erg van jagen omdat hij weigerde een beer dood te schieten kreeg de pluche beer teddy als naam oftewel teddybeer.

Teddyberen in actie:

er zijn speciaale teddyberen gemaakt b.v de gehandicapte teddybeer die is gemaakt voor kinderen zodat ze hun handicap gaan respecteren en in de tweede wereld oorlog hadden ze een gasmasker houder gemaakt (tasje) waar een teddybeer op zat ieder kind kreeg er een om ze te troosten

Heel veel mensen maken teddyberen om mensen iets te laten zien B.V de teddybeer van de bijenkorf die probeert de bijenkorf onder de ogen van kinderen te krijgen zodat de kinderen dan tegen hun moeder of vader ofzo zeggen dat ze bij de bijenkorf moeten kopen.

Bekende teddyberen:

Iedereen kent wel een bekende teddybeer B.V winnie de pooh en padington en zo nog een hele hoop bekende teddyberen

Er is zelf een keer een teddyberen programa gemaakt in de jaren 80 : super teddy later hebben ze van die teddy ook een knufel gemaakt bij deze teddy kon je z’n huid er af halen en dan zag je een superpak.

En wist je dat de mupets ook teddyberen zijn?

Mascottes:

Teddyberen worden vooral gebruikt als macottes er was b.v eens een president die zei dat hij zijn kampanje had gewonnen omdat zijn teddybeer heb had geholpen.

Beren dokters:

Tegenwoordig zijn er zelfs speciaale teddyberen dokters deze dokters maken je teddybeer weer heel en mooi als ie kapot is.

Beren mode:

Teddyberen zijn populair als kleding en dat soort dingen in moskou is er b.v een teddy mof dat is een soort van handschoen en bij de robijn fasion award won dit jaar iemand die een soort van beren pakken maakten dus zo zie je maar weer hoe erg teddyberen in de mode zijn

Dit was mijn spreekbeurt over teddyberen

Brenda.