Spreekbeurt over ‘The London Eye’, het reuzenrad in London

The London Eye

Spreekbeurt over De London Eye in Londen

Hallo allemaal,

Deze spreekbeurt gaat over De London Eye dat is een heel groot reuzenrad in Londen. Het grote reuzenrad staat aan de Theems, dat is een rivier die door Londen stroomt.
De London Eye is 135 meter hoog en er komen ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar naar het reuzenrad. Als je een ritje wil maken in het reuzenrad dan kun je het best alvast van tevoren een kaartje bestellen want het is vaak erg druk.
De London Eye is gebouwd in 1999 en ze hebben er ongeveer anderhalf jaar aan gebouwd voordat het klaar was in 2000 het is speciaal gebouwd als monument voor het nieuwe Millenium (2000) en is toen geopend voor het publiek.
Zelfs een Nederlands bedrijf heeft meegeholpen aan de bouw maar ook bedrijven uit Engeland, Duitsland en Italië hebben meegeholpen aan de bouw. Het Nederlandse bedrijf heeft onder andere de poten van het reuzenrad gemaakt.

Het ontstaan van een reuzenrad

George Washington Gale Ferris heeft het eerste reuzenrad ter wereld ontworpen en bedacht en dat is gebouwd in 1893 voor de wereldexpositie in Chicago. Daarom heet een reuzenrad in het Engels een Ferris Wheel. Het is genoemd naar de bedenker.

Allerlei weetjes over De London Eye

Even verder over het reuzenrad zelf :
De London Eye is 135 meter hoog en weegt 350 ton, dat is 350,000 kilogram
De as heeft een lengte van 25 meter
De London Eye heeft 32 glazen gondels, wel leuk om te vertellen dat London ook 32 kiesdistricten heeft. Dit heeft dus met elkaar te maken.
In een gondel passen 25 personen.
Er is ongeveer 6 km kabel gebruikt voor de bouw van het grote reuzenrad.
Als het weer goed is kun je wel 38 kilometer ver kijken.

Wat kun je zien vanuit de London Eye?

Je kunt heel veel bekende gebouwen zien zoals het Buckingham Palace, de St. Paul’s Cathedral en het Houses of Parliament